Sık Sorulan Sorular

Windows 0x0000011b Ağ Yazdırma Hatası Nasıl Düzeltilir
Son Güncellenme Zamanı 3 yıl önce

Windows 0x0000011b Ağ Yazdırma Hatası Nasıl Düzeltilir


Microsoft’un bu ay yayınladığı güncellemeler sonrası bir çok ağ yazıcısında yazdırma sorunu ortaya çıktı. Ocak 2021’de Microsoft, CVE-2021-1678 olarak izlenen ‘Windows Print Spooler Spoofing Vulnerability güvenlik açığı’nı düzeltmek için bir güvenlik güncelleştirmesi yayımlamıştı. Güvenlik güncellemesi yayınlandıktan zafiyet tam olarak giderilememiş ve güvenlik açığının etkilerini azaltmak bazı öneriler gelmişti. Başka bir deyişle, bu güvenlik güncelleştirmesi için windows yöneticisi aşağıdaki kayıt defteri anahtarını oluşturmadığı sürece zafiyet giderilemiyordu.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Print]
"RpcAuthnLevelPrivacyEnabled"=dword:00000001

Ancak, bu ay yayınlanan Tuesday security updates ile manuel olarak kayıt defteri ayarı yapılmamış olsa bile her windows aygıtı için varsayılan olarak bu ayarı otomatik olarak etkinleştirdi. Bundan sonra olay patlak verdi ve windows kullanıcıları ağ yazıcılarına yazdırırken “0x0000011b” hatalarıyla karşılaşmaya başladı. Bundan sonra çözüm olarak windows güvenlik güncellemelerini kaldırmak önerildi ama bu sefer de sistemler PrintNightmare ve MSHTML olmak üzere iki güvenlik açığına karşı savunmasız kalacağı gündeme geldi.

Peki bu işin içinden nasıl çıkarız?

Windows Güncelleştirmelerini (KB5005565) kaldırmadan en son 0x0000011b yazdırma hatalarını düzeltmek için bu ay varsayılan olarak etkinleştirilen CVE-2021-1678 azaltmayı devre dışı bırakabilirsiniz.

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Print” anahtarına gidin , “RpcAuthnLevelPrivacyEnabled” adlı yeni bir DWORD-32 bit değeri oluşturun ve aşağıdaki kayıt dosyasında gösterildiği gibi “0” olarak ayarlayın.

image

Burada şunu unutmamak gerekli, bu ayarı devre dışı bıraktığınızda, artık güvenlik açığından korumasız hale gelirsiniz.

Lütfen Bekleyin!

Lütfen bekleyin... bir saniye sürecek!