Sık Sorulan Sorular

Windows 10 varsayılan uygulamaları sıfırlama
Son Güncellenme Zamanı 3 yıl önce

Merhabalar, bu yazımızda Windows 10 varsayılan uygulamalar nasıl sıfırlanır? Bunu bu yazımızda siz takipçilerimize vermeye çalışacağız.

Windows işletim sisteminde belirli dosyaları açmak için kullanılan protokoldür. Bu dosyalar açmak için Windows üzerinde varsayılan olarak gelir veya sonradan siz bunu varsayılan olarak ayarlayabilirsiniz.

İnternet sayfalarını açmak için default olarak EDGE kullanılmaktadır fakat siz bunu sonradan Chrome, Mozilla veya diğer tarayıcı olarak varsayılan olarak ayarlanmaktadır. Bunu çeşitlendirmek için mp3 dosyaları Winamp olarak değil de Windows Media Player olarak da sonradan ayarlayarak varsayılan olarak dosyaları açmak için kullanabilirsiniz.

Bizimde bu yazımızda Win 10 varsayılan uygulamaları sıfırlama konusunda “nasıl yapılır” tarafına bakacağız. Bunun yanında varsayılanı sıfırlama veya varsayılanları değiştirme ile istenilen programlara değiştirebilirsiniz.

NDOWS 10 VARSAYILAN PROGRAMLARI SIFIRLAMA

Windows 10 da atanmış varsayılan programları değiştirmek için aşağıda adımları takip ederek sizde kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

  • Windows Tuşu + I tuşuna birlikte bastığınızda “Ayarlar” menüsü açılacaktır.
  • Uygulamalar
  • image
  • Varsayılan Uygulamalar

Yukarıda adımları takip ederek Windows 10 işletim sisteminde kullanılan varsayılan programları bu alan üzerinden yönetebilirsiniz.

WİNDOWS 10 VARSAYILAN UYGULAMA NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Değiştirmek istenilen varsayılan uygulamaların üzerine gelerek bir kere bastığınızda size küçük bir menü açılacak ve buradan farklı bir bilgisayarda yüklü program, uygulama ile değiştirebilir. Ya da varsayılan uygulamaları sıfırlayabilirsiniz.

Lütfen Bekleyin!

Lütfen bekleyin... bir saniye sürecek!