Sık Sorulan Sorular

Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir./
Son Güncellenme Zamanı 2 yıl önce

Sorun

Bu durumda, Explorer'da yönetici paylaşımına bağlanmaya çalışırken aşağıdaki hatayı alırsınız:

image

Bu mesaj metni:

\\192.168.175.129\c$ erişilebilir değil. Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir. Erişim izinlerinizin olup olmadığını öğrenmek için bu sunucunun yöneticisiyle iletişime geçin.

Aynı kullanıcı tarafından bir sunucuya veya paylaşılan kaynağa birden fazla kullanıcı adı kullanılarak yapılan çoklu bağlantılara izin verilmez. Sunucuya veya paylaşılan kaynağa önceki tüm bağlantıların bağlantısını kesin ve yeniden deneyin.

Mesaj, birden fazla bağlantıya işaret ediyor, ancak bu yanıltıcı.

Komut satırında yönetici paylaşımına bağlanmaya çalıştığınızda farklı bir hata mesajı alıyorsunuz:

C:\>net use \\192.168.175.129\c$ /user:win7-2\admin *
Type the password for \\192.168.175.129\c$:
System error 5 has occurred.

Access is denied.

Çözüm

MS KB makalesi 951916'da açıklandığı gibi , Microsoft, UAC'nin bir parçası olarak "UAC uzak kısıtlamaları" adı verilen az bilinen bir özelliği tanıttı. Yerel kullanıcı hesapları veya Microsoft hesaplarıyla yapılan bağlantılar için erişim belirtecini filtreler (ikincisi genellikle MicrosoftAccount\EMailAddress biçimindedir ). Başka bir deyişle, “Yöneticiler” için SID'yi kaldırır. Etki alanı hesaplarıyla yapılan bağlantılar değişmeden kalır.

KB951016'dan:

Kullanıcı, iş istasyonunu bir Güvenlik Hesabı Yöneticisi (SAM) hesabıyla yönetmek isterse, bu hizmetler mevcutsa, Uzaktan Yardım veya Uzak Masaüstü ile yönetilecek bilgisayarda etkileşimli olarak oturum açmalıdır.

Bunu beğenebilir veya beğenmeyebilirsiniz, çözüm neyse ki oldukça basit. UAC uzaktan kısıtlamaları, LocalAccountTokenFilterPolicy kayıt defteri değeri 1 olarak ayarlanarak devre dışı bırakılabilir:

Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
Value: LocalAccountTokenFilterPolicy
Data: 1 (to disable, 0 enables filtering)
Type: REG_DWORD (32-bit)

Yeniden başlatmanın ardından uzak bağlantılardan erişim belirteçleri artık filtrelenmez. Windows 8 ve Windows 10'da yeniden başlatma artık gerekli bile değil.

Lütfen Bekleyin!

Lütfen bekleyin... bir saniye sürecek!