Frequently Asked Question

Logo Ürün Kilitlenme Süresi Kapatma
Last Updated 3 months ago

Logo 2.68 veya son sürümleri kullanmaya başlayan Logo kullanıcılarının sık karşılaştığı bir uyarıyla karşı karşıyayız. Aslında bir uyarıdan veya hatadan çok kullanıcıyı koruma altına alan bir kilitleme sistemidir. Program belirli bir süre sonra otomatik kilitleniyor ve işlem yapılmaya devam edilebilmesi için şifre girilmesi isteniyor.

Şimdi gelin birlikte bu korumayı nasıl aktif hale getiririz veya iptal ederiz, hep beraber inceleyelim. Öncelikle kullanmakta olduğumuz programı çalıştırıyoruz.

1- Açmış olduğumuz programımızda aşağıda ki görselde ki gibi ”İzle-Seçenekler”e tıklıyoruz.

image
image

2- Yukarıda yaptığımız işlemden sonra karşımıza şu şekilde bir ekran açılacaktır. ”Kullanıcı Seçenekleri-Diğer-Ürün Kilitlenme Süresi” sırasıyla tıklıyoruz.

image
image

3- İşlemleri uyguladıktan sonra ”Ürün Kilitlenme Süresi” modülünü kullanmak istemiyorsak ”0” yazıyoruz veya programın kullanılmadığı anlarda kilitlenmesini istiyorsak Ne Kadar Süre’de kilitlenmesini istiyorsak o rakamı yazıyoruz. Örneğin; program 3 dk. kullanılmazsa otomatik kilitlensin istiyorsak rakamla ”3” yazıyoruz ve Kaydet‘e tıklıyoruz.

image
image

4- Son olarak yukarıda ki görselde görünen ”Toplu Seçenek Güncelle”ye tıkladıktan sonra yeşil bölgeye tıklayarak hangi kullanıcıya uygulanacağı seçilir. Burada önemli olan bir nokta vardır. Kutucuk içerisinde olan tik mutlaka işaretlenmelidir. Ardından ”Güncelle’‘ tıklanarak işlemlerimiz uygulanmış olur.

Please Wait!

Please wait... it will take a second!