Sık Sorulan Sorular

Microsoft Office'teki (Bu özellik yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı) hatası
Son Güncellenme Zamanı bir yıl önce

Bu sorunu çözmek için, kayıt değiştirmek için aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Microsoft Outlook'tan çıkın.
  2. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni başlatın. Bunu yapmak için Windows sürümünüze bağlı olarak aşağıdaki yöntemlerden birini kullanın:
    • Windows 10: Görev çubuğundaki arama kutusuna regedit yazın ve ardından sonuçlardan Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni (Masaüstü uygulaması) seçin.
    • Windows 8: Çalıştır iletişim kutusunu açmak için Windows logosu + R tuşlarına basın. regedit.exe yazın ve ardından Tamam'a tıklayın.
    • Windows 7: Başlat'a tıklayın, arama kutusuna regedit.exe yazın ve ardından Enter tuşuna basın.
  3. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde, aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarını bulun ve tıklatın:

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\xx.0\Common\Internet

     Not

    xx yer tutucusu, Office 2013 için 15 ve Office 2016, Office 2019, Office LTSC 2021, ve Microsoft 365 Uygulamaları için 16'dır.

  4. Aşağıdaki değeri bulun ve ardından çift tıklayın: UseOnlineContent.
  5. Değer Verisi kutusuna 2 yazın ve ardından Tamam'a tıklayın.
  6. Aşağıdaki alt anahtarı bulup tıklatın:

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\xx.0\Common\SignIn

     Not

    xx yer tutucusu, Office 2013 için 15 ve Office 2016, Office 2019, Office LTSC 2021, ve Microsoft 365 Uygulamaları için 16'dır.

    Microsoft 365 Uygulamaları için bu alt anahtarı da bulun ve seçin:

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Cloud\Office\16.0\Common\SignIn

  7. Aşağıdaki değeri bulun ve ardından çift tıklayın: SignInOptions.
  8. Değer Verisi kutusuna 0 yazın ve Tamam'a tıklayın.
  9. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.

 Not

Eğer UseOnlineContent or SignInOptions değeri İlkeler kovanı altında bulunuyorsa, Grup İlkesi tarafından oluşturulmuş olabilir. Bu durumda, yönetici değeri ayarlıyorsa yöneticinizin bu ayarı değiştirmek için ilkeyi değiştirmesi gerekir.

Daha Fazla Bilgi

UseOnlineContent ayarı, kullanıcıların Office çevrimiçi özelliklerine erişimini denetler. Bu ayar aşağıdaki değerler kullanılarak yapılandırılabilir:

  • 0 = Office'in Internet'e bağlanmasına izin verme. Office uygulamaları, çevrimiçi hizmetlere erişmek veya Office.com en son çevrimiçi içeriği indirmek için Internet'e bağlanmaz. Office'in bağlı özellikleri devre dışı bırakılır.
  • 2 = Office'in Internet'e bağlanmasına izin ver. Kullanıcıların bilgisayarları Internet'e bağlandığında, Office uygulamaları çevrimiçi hizmetleri kullanır ve Office.com'dan en son çevrimiçi içeriği indirirler. Office'in bağlı özellikleri etkinleştirilir. Bu seçenek varsayılan yapılandırmayı uygulamaya zorlar.

SignInOptions ayarı, kullanıcıların Windows Live kimliklerini veya Microsoft 365'e erişmek için kuruluşları (Org Kimliği) tarafından atanan kullanıcı kimliğini kullanarak Office'e kimlik bilgilerini sağlayıp sağlayamayacaklarını denetler. Bu ayar aşağıdaki değerler kullanılarak yapılandırılabilir:

  • 0 = Her iki Kimliğe izin ver
  • 1 = Yalnızca Microsoft Hesabı (aşağıdaki nota bakın)
  • 2 = Yalnızca Org Kimliği
  • 3 = Kullanıcılar herhangi bir kimlik kullanarak oturum açamaz (aşağıdaki nota bakın)

 Not

En son lisans geliştirmeleri ne bağlı olarak, kullanıcıların cihazlarında Office'i etkinleştirmek için oturum açmaları gerekir. Microsoft 365 Uygulamaları'ndaki SignInOptions için 1 ve 3 seçeneklerini kullanmanızı önermeyiz. Bu seçeneklerden herhangi biri, iş hesaplarını veya Azure Etkin Dizin (AAD) hesaplarını kullanan oturum açma işlemlerini engelleyecektir ve kullanıcılar Office istemcilerine erişemeyeceklerdir.

Lütfen Bekleyin!

Lütfen bekleyin... bir saniye sürecek!