Sık Sorulan Sorular

Windows 10 Varsayılan Uygulama Ayarları Nasıl Değiştirilir?
Son Güncellenme Zamanı 3 yıl önce

Bu makalemizde dosyaların hangi uygulamalar ile açılacağını ve ayarlarının nasıl yapıldığını anlatıyoruz.

Bilgisayarımızda onlarca farklı dosya türü bulunuyor ve bunlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bazı durumlarda yeni uygulamalar varsayılan uygulamalarda değişiklikler de yapabilmekte. Gelin şimdi dosya türlerinin varsayılan olarak hangi uygulamalarda açılacağını kalıcı olarak ayarlayalım.

Varsayılan Uygulamalar

İlk olarak masaüstündeyken Windows simgesine sağ tıklayıp Windows Ayarlar‘ına giriş yapıyoruz. Alternatif olarak arama kısmına “Ayarlar” yazarak da giriş yapabilirsiniz.

image

Devamında sırasıyla Uygulamalar > Varsayılan Uygulamalar adımlarını izliyoruz. Karşımıza temel olarak en çok kullanılan dosya türleri geliyor. Buradan değiştirmek istediğimiz dosya türünün üzerine tıklayarak istediğimiz uygulamayı seçebiliyoruz. Şimdi ise tüm dosya türlerine göz atalım.

image

Tüm dosya türlerine ulaşmak için ise sayfanın en alt kısmındaki “Dosya türüne göre varsayılan uygulamaları seçin” seçeneğine giriş yapıyoruz.

image

Burada desteklenen yüzlerce farklı uzantı karşımıza çıkıyor. Ayrıntılı şekilde istediğimiz dosya türünü istediğimiz uygulamaya bağlayabiliyoruz.

image

İşletim

sistemi sürümüne göre küçük değişiklikler olabilir, ancak temel olarak

ayarlar aynı şekilde yapılıyor. İşte bu şekilde istediğiniz dosya türü

için istediğiniz yazılımı seçebilirsiniz.

Lütfen Bekleyin!

Lütfen bekleyin... bir saniye sürecek!