Sık Sorulan Sorular

Windows 10’da Varsayılan Yazıcı Nasıl Ayarlanır
Son Güncellenme Zamanı 3 yıl önce

Windows 10’da doğrudan Ayarlar’a gidebilir ve varsayılan olarak kullanmak istediğiniz yazıcıyı seçebilirsiniz. Bu, tercih ettiğiniz yazıcıyla bir tıklama ile daha hızlı yazdırmanızı sağlar.

  1. Başlat menüsünü açmak için Windows simgesi ekranınızın sol alt köşesinde ve şunu seçin: Ayarlar.
  2. Seç Cihazlar açılan pencerenin üst kısmında.Windows 10'da Ayarlar'da vurgulanan cihazlar.
  3. Toplamak Yazıcılar ve Tarayıcılar sol tarafta ve kullanmak istediğiniz yazıcıyı sağda seçin.Yazıcılar ve Tarayıcılar solda vurgulanır ve yazıcınız sağda vurgulanır.
  4. Yazıcınızın adının altında Yönetin.Yazıcınızın adının altında vurgulanan Yönet düğmesi.
  5. İşlemin son ekranında Varsayılan olarak ayarla.Varsayılan olarak ayarla düğmesi vurgulanır.

Denetim Masasında Varsayılan Yazıcıyı Ayarlayın

Bazı Windows 10 kullanıcıları, ayarları ve cihazları yönetmek için hala Denetim Masası’nı kullanmayı sever. Bu gruba girerseniz, Denetim Masası’nda varsayılan yazıcınızı ayarlamak için aşağıdaki adımları izleyin.

  1. Açık Kontrol Paneli normalde yaptığınız gibi. Görev Çubuğunuzdaysa, hızlı bir şekilde bulmak için Ara kutusunu da kullanabilirsiniz. Arama kutusuna “Denetim Masası” girmeniz ve ardından sonuçlar arasından seçmeniz yeterlidir.Arama sonuçlarında vurgulanan Kontrol Paneli uygulaması.
  2. Donanım ve Ses altında, Cihazları ve yazıcıları görüntüleyin. Herhangi bir nedenle bu seçeneği görmüyorsanız, Donanım ve ses ve sonra seç Cihazlar ve yazıcılar.Donanım ve Ses altında vurgulanan Aygıtları ve Yazıcıları görüntüleyin.
  3. Yazıcılar’a gidin, kullanmak istediğiniz yazıcıya sağ tıklayın ve Varsayılan yazıcı olarak ayarla.Yazıcıya sağ tıklayın ve bağlamsal menüden Varsayılan yazıcı olarak ayarla seçeneğini seçin.

Lütfen Bekleyin!

Lütfen bekleyin... bir saniye sürecek!